main photo TASTY PLAZA – un spaţiu industrial neordinar
TASTY PLAZA – un spaţiu industrial neordinar
Опубликовано 16.06.2015

Anul realizării: 2014
Locaţie: Singapore
Experience design ONG&ONG Pte Ltd
Project directors Mark Wee & Ken Yuktasevi
Environmental branding ONG&ONG Pte Ltd
Project director Joanne Tan
Photographer:  Bai Jiwen
 
  

Fiind o construcţie destinată industriei alimentare Tasty Plaza reprezintă o combinare dintre artă şi design, păstrând o trăsătură distinctivă spaţiilor industriale amenajate pentru producerea alimentelor. Având şapte niveluri şi o suprafaţă totală de producţie de 6060 m2, clădirea include peste 670 m2 de spaţii industriale frigorifice, precum şi două camere industriale pentru congelare ce pot fi închiriate.

Conceptul de design interior provine dintr-o dorinţă nostalgică pentru o cultură culinară autentică. Sondaje ample au relevat că creșterea gradului de conștientizare a unei culturi alimentare în  Singapore este pe cale de dispariție şi, în consecinţă, un sentiment de pierdere culturală și personală. Acest proiect tinde spre unirea întreprinzătorilor vizaţi în domeniul alimentar pentru a hrăni o comunitate în devenire, acolo unde pasiunea lor comună pentru hrană ar putea prospera.

Denumirea edificiului – „Tasty Plaza”, reflectă această aspiraţie. Peretele pictat de la parter confirmă identitatea singaporiană şi legătura strânsă cu industria alimentară. Elementele grafice bizare, pictate în culori aprinse pe un fundal de un albastru intens, atrage privirile de la culorile estompate din jur ale zonei industriale.

Mulţimea deliciilor locale, precum şi frazele - “I also want!” şi “Eat local lor!”, pictate haotic pe pereţi, semnifică pasiunea faţă de alimentele locale.

În locul ascensoarelor ordinare pentru pasageri, ascensoarele pentru marfă asigură principala mişcare pe verticală în interiorul clădirii. Jocul farmecului industrial devine evident atunci când se deschid uşile ascensorului, lăsând la vedere pereţii interiori pictaţi ai acestuia. Pe întreg perimetrul liftului se află o tablă pe care se poate desena cu cretă, invitând astfel vizitatorii să contribuie cu desene spontane şi amuzante.

Fuziunea industrialismului şi a antreprenoriatului culinar de la Tasty Plaza crează un spaţiu dinamic, ce stimulează inovaţia şi creativitatea.

Printre mulţimea clădirilor lipsite de culoare, acest edificiu este o “insulă” determinată să afirme caracterul său unic şi să încurajeze să avem o viaţă ridicol de delicioasă.

Оставь Комментарий
ДРУГИЕ СТАТЬИ В ЭТОМ РАЗДЕЛЕ
Astra Zeneca Offices. Гармоничная динамика
Astra Zeneca Offices. Гармоничная динамика
Опубликовано 09.11.16
Подробнее more
Baccarat Hotel & Residences New York. Вековая тайна хрусталя
Baccarat Hotel & Residences New York. Вековая тайна хрусталя
Опубликовано 20.09.16
Подробнее more
Душевный интерьер loft
Душевный интерьер loft
Опубликовано 20.09.16
Подробнее more
Netanya 3.0 penthouse. Пентхаус с видом на горизонт
Netanya 3.0 penthouse. Пентхаус с видом на горизонт
Опубликовано 15.08.16
Подробнее more
Coctail Kitchen. Удовольствие смешивать.
Coctail Kitchen. Удовольствие смешивать.
Опубликовано 02.08.16
Подробнее more
DAS в вашей почте
Введите ваш email адрес:
МЫ ТАКЖЕ РЕКОМЕНДУЕМ
das magazine
© 2019 Дизайн.Архитектура.Стиль. Все права защищены. Разработано: Idol-IT
Перепечатка текстов и фотографий, цитирование материалов журнала "Дизайн.Архитектура.Стиль." только с разрешения издателя. Издатель не несет ответственности за содержание рекламных материалов.